У низці населених пунктів Харківщини оголосять примусову евакуацію родин із дітьми, - ОВА
У низці населених пунктів Харківщини оголосять примусову евакуацію родин із дітьми, - ОВА

У низці населених пунктів Харківщини оголосять примусову евакуацію родин із дітьми, - ОВА

Російські окупанти не припиняють обстрілів прифронтових громад Харківської області, внаслідко чого гинуть мирні мешканці, зокрема діти. Через це влада готує рішення про примусову евакуацію сімей із дітьми з низки населених пунктів. 

"Задля збереження життя та здоров'я людей закликаємо громадян до евакуації з небезпечних територій. Готуємо рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Там перебуває 275 дітей", – повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Водночас він наголосив, що діти можуть бути евакуйовані тільки щонайменше з одним із батьків або іншим опікуном.

Крім того цивільним, передусім родинам із дітьми, рекомендовано евакуюватися з Борівської громади Ізюмського району, в тому числі з смт Борова. Зараз там проживає 8900 людей, з яких 844 – діти.

"Усі евакуйовані будуть забезпечені житлом, матимуть підтримку та повний супровід від міжнародних гуманітарних організацій, якщо будуть виїжджати за межі області – отримають одноразові виплати. За бажання буде організована евакуація в західні області України", – йдеться у повідомленні. 

Війна в Україні: де оголошено обовʼязкову евакуацію

23 жовтня стало відомо про оголошення масштабної евакуації дітей на Херсонщині. Йдеться про 23 населених пункти у Бериславському, Каховському та Херсонському районах області. 

Як уточнили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, це рішення Херсонської ОВА одностайно підтримали члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Відомо, що евакуація буде безкоштовною. Людей вивозитимуть автобусами та поїздами в тому числі до Хмельницької, Львівської, Миколаївської та Одеської областей. 

Крім того, Мінреінтеграції повідомило про оголошення обовʼязкової евакуації дітей у ще 8 населених пунктах Донецької області. Йдеться про Бахмутський та Покровський райони області.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader