Антиєврейські погроми на Кавказі: коли бумеранг повернеться проти РФ
Антиєврейські погроми на Кавказі: коли бумеранг повернеться проти РФ

Антиєврейські погроми на Кавказі: коли бумеранг повернеться проти РФ

Вже близько тижня на Кавказі розвивається нове суспільно-політичне явище. "Стихійні" масові заворушення, спрямовані проти євреїв і Ізраїлю під гаслами підтримки Палестини.

Спочатку у готелі міста Хасав'юрт (Дагестан) влаштували облаву на постояльців - шукали єврейських біженців. Не знайшли.

Потім у Нальчику (Кабардино-Балкарія) спалили недобудований Єврейський релігійний національно-культурний центр. На знак протесту, мабуть...

"Вже близько тижня на Кавказі розвивається нове суспільно-політичне явище. "Стихійні" масові заворушення, спрямовані проти євреїв і Ізраїлю"

А 29 жовтня увечері натовп захопив міжнародний аеропорт у Махачкалі (знову Дагестан). У такий спосіб "зустрічали" літак з Тель-Авіву. Російської авіакомпанії, до речі. Але охочі особисто перевірити паспорти прибулих пасажирів, рішуче налаштовані молоді чоловіки, євреїв не знайшли, зате почали зіткнення з поліцією...

Усе це подається росіянами як стихійні виступи, або ж як провокація й "українська ІПСО" (для конкретизації згадують телеграм-канал начебто Іллі Пономарьова).

А я от ще що думаю. Такі заворушення на національному чи релігійному ґрунті - це почерк КГБ кінця 80-х. Вірмено-азербайджанський, грузино-абхазький конфлікти. Регіон той самий, хіба що гірських євреїв (є такий етнос) малувато залишилося...

"Такі заворушення на національному чи релігійному ґрунті - це почерк КГБ кінця 80-х"

Так от, я думаю, що це ФСБ. Але не тільки для того, щоб мобілізувати мусульман на війну з Україною і євреєм Зеленським (читав уже "жарт", що його адресу на Банковій злили сьогодні погромникам, мабуть, також у Телеграмі). Це - не стихійні виступи, стихійні задушили б у зародку. Це формування ФСБ поля бою за владу після війни й відходу Путіна. Євреї в Росії - це синонім лібералів, західників. Тож ісламська умма у РФ не дозволить прийти до влади російському єврейству. Скоро це перекинеться з Кавказу до Москви.

Усе ж логічно для простої людини. Хамас приймали у Москві як дорогих гостей, союзників. Ворог Хамаса - Ізраїль почав наземну операцію. Що робити простій людині на Кавказі? "Бєй жи..в, спасай Палєстіну!" (Це не заклик до дії з мого боку, а лише алюзія на погроми в Російській імперії).

"Ворог Хамаса - Ізраїль почав наземну операцію. Що робити простій людині на Кавказі? "Бєй жи..в, спасай Палєстіну!"

Москва ж підхопить ініціативу знизу, не може не підхопити - думають прості люди. Вони ж по телевізору все бачили на власні очі! А Москва їм потім як впаяє років по двадцять за захоплення аеропорту (тероризм). От тоді вони й згадають про справу Шаміля й закони шаріату, які не дозволяють їм саджати по тюрмах російських невірних.

Бумеранг повернеться проти імперії.

Володимир Горбач, політичний аналітик Інституту євроатлантичної співпраці

Теги за темою
Росія війна Новини України
Джерело матеріала
loader
loader