У Білому домі закликали не політизувати виділення допомоги Україні та Ізраїлю
У Білому домі закликали не політизувати виділення допомоги Україні та Ізраїлю

У Білому домі закликали не політизувати виділення допомоги Україні та Ізраїлю

У Білому домі звинуватили республіканців у політизації національних інтересів  після того, як вони внесли окремий законопроєкт із допомогою Ізраїлю за рахунок асигнувань Податкової служби США.

Про це заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

– Політизація наших інтересів національної безпеки – приречена на провал справа. Вимога компенсації за задоволення основних потреб національної безпеки Сполучених Штатів, таких як підтримка Ізраїлю і захист України від звірств і російського імперіалізму, була б порушенням нормального двопартійного процесу і могла б мати руйнівні наслідки для нашої безпеки і альянсів у майбутні роки, – сказала вона.

Жан-П’єр зазначила, що існує міцна двопартійна згода, що гуманітарна допомога має вирішальне значення для припинення страждань невинних людей в Газі, що відповідає прямим інтересам нацбезпеки США.

Зараз дивляться

Окрім того,  за її словами, є тверда двопартійна згода, що допомога Україні в захисті її суверенітету від жахливих злочинів, скоєних російськими військами, відповідає прямим інтересам національної безпеки країни.

Існує також потужна підтримка питання щодо збільшення інвестицій у безпеку кордонів.

Речниця Білого дому наголосила, що скорочення фінансування Податкової служби, яке пропонують республіканці, допоможе великим корпораціям уникати чесної сплати податків і призведе до збільшення бюджетного дефіциту.

– Політичні ігри, які загрожують джерелу фінансування самооборони Ізраїлю – зараз і в майбутньому – створили б неприйнятний прецедент, який ставить під сумнів нашу відданість одному з наших найближчих союзників, – наголосила вона.

Раніше новий речник Палати Представників США Майк Джонсон заявив, що цього тижня можуть ухвалити законопроєкт про допомогу Ізраїлю. 

Водночас пропозиції адміністрації президента США Джо Байдена щодо спільного пакету, що включатиме допомогу Україні, буде проігноровано.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Україна США
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader