Китай відреагував на постачання КНДР снарядів для Росії: втручатися не буде
Китай відреагував на постачання КНДР снарядів для Росії: втручатися не буде

Китай відреагував на постачання КНДР снарядів для Росії: втручатися не буде

У Китаї відреагували на новину про те, що Північна Корея передала країні-агресору РФ артилерійські снаряди. У Пекіні заявили, що вони не втручаються у двосторонню співпрацю інших країн і не будуть цього робити.

Про це в коментарі "Укрінформу" сказав постійний представник Китаю при ООН Чжан Цзюнь. За його словами, зусилля КНР мають бути спрямовані на "відновленням миру в Україні".

"Хочу підкреслити: усі зусилля мають бути спрямовані на те, щоб допомогти зупинити вогонь і відновити мир в Україні. Але ми не втручаємося у двосторонню співпрацю інших країн", – зазначив дипломат.

Він окреслив позицію Китаю, яка полягає в необхідності поважати суверенітет і територіальну цілісність держав та дотримуватися принципів Статуту ООН. "А також інтереси безпеки мають бути враховані всіма сторонами", – додав Чжан Цзюнь. 

Постпред запевнив, що Рада безпеки ООН (в якій у листопаді головуватиме саме Китай) продовжить стежити за ситуацією в Україні. "Підтримання миру і безпеки України – на порядку денному Радбезу", – заявив він. 

Нагадаємо, що, за інформацією Bloomberg, із серпня 2023 року КНДР відправила в Росію понад мільйон артилерійських снарядів, які необхідні агресору для продовження війни в Україні. Також для надання навичок використання цих боєголовок до російських окупантів спорядили кількох північнокорейських інструкторів.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Для транспортування боєприпасів із КНДР російська армія використовує порт Дунай неподалік Владивостока. 

– У британській розвідці кажуть, що Північна Корея майже напевно поставила Росії боєприпаси чи озброєння – понад 1000 контейнерів за останні кілька тижнів, за даними ЗМІ. Якщо такі темпи зберігатимуться, Пхеньян стане одним із найбільш значних іноземних постачальників зброї для Москви. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader