Головний тренер "Шахтаря" прокоментував перемогу над "Динамо" та відставку Луческу
Головний тренер "Шахтаря" прокоментував перемогу над "Динамо" та відставку Луческу

Головний тренер "Шахтаря" прокоментував перемогу над "Динамо" та відставку Луческу

Маріно Пушич поділився емоціями після свого дебютного Класичного.

Головний тренер "Шахтаря" Маріно Пушич висловився про перемогу своєї команди над "Динамо" в матчі 13-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ).

Донецький клуб здолав киян на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського. Поєдинок завершився з рахунком 0:1.

"Вигравати завжди приємно. Особливо в українському Класико. Для нас це дуже важливо. Щодо травми Азарова, то ми чекаємо на рішення нашої медичної служби. Найімовірніше, воно буде завтра. У зв'язку з цим ми були змушені перебудовуватись, Матвієнко зіграв крайнього захисника, але це нормально. Усі добре зробили свою роботу. Я вважаю, що ми заслужили на цю перемогу. Ми добре зіграли. Ми мали моменти у першому таймі. Вважаю, що результат справедливий.

Як мені рівень чемпіонату України? Я не дуже добре знаю цю лігу. Але коли "Шахтар" грав з "Феєнордом", я дивився багато матчів. Український чемпіонат – це такий собі марафон. Потрібно мати час, щоб познайомитись з командами. У кожній лізі є сильні команди та свої особливості. Потрібно говорити про конкурентоспроможність українського чемпіонату, де є команди, які борються за перше місце", – наводить слова Пушича Dynamomania.com.

Також 52-річний боснієць на пресконференції відреагував на відхід Мірчі Луческу з "Динамо". Після поразки від "гірників" 78-річний румунський фахівець подав у відставку з посади керманича "біло-синіх", а також оголосив про завершення тренерської кар'єри.

"Луческу приблизно такого ж віку, як мій батько. Я завжди шаную таких людей. Я поважаю те, чого Луческу досягнув як тренер. Він багато років у цій справі, має багато досягнень. Можу лише висловити йому повагу. Його відставка – його персональне рішення. Він багато років був на топрівні", – сказав Пушич.

Перемога над "Динамо" стала для нового керманича "Шахтаря" першою в чемпіонаті України. Раніше Пушич дебютував на чолі донецького клубу поразкою від "Барселони" (1:2) в Лізі чемпіонів, після чого у чвертьфіналі Кубка України "гірники" здобули розгромну перемогу над першоліговою "Вікторією" з міста Суми (3:0).

Після перемоги в Класичному "Шахтар" (24 бали) піднявся на третю позицію. "Гірники" на одне очко відстають від "Полісся" та на два – від лідера чемпіонату "Кривбаса", які зіграли на один поєдинок більше.

Динамо – Шахтар – 0:1: онлайн-відеотрансляція матчу УПЛ

Український футбол на ТБ: де дивитися Динамо – Шахтар, Полісся – Кривбас та інші матчі 13-го туру УПЛ

Кубок України з футболу: розклад і результати матчів 1/4 фіналу

Джерело матеріала
loader