Ізраїль вперше в історії збив ракету в космосі – ЗМІ
Ізраїль вперше в історії збив ракету в космосі – ЗМІ

Ізраїль вперше в історії збив ракету в космосі – ЗМІ

Видання The Telegraph повідомило про те, що Ізраїль цього тижня вперше в історії збив балістичну ракету за межами земної атмосфери.

Як пише видання, Ізраїль застосував свою систему протиракетної оборони "Arrow", щоб збити балістичну ракету за межами земної атмосфери, що вважається першим бойовим зіткненням, яке коли-небудь відбувалося в космосі.

Балістична ракета була запущена з Ємену підтримуваними Іраном хуситами і пролетіла майже 1000 миль (1600 км) над Аравійським півостровом на шляху до своєї мети – ізраїльського портового міста Ейлат.

У своїй заяві ЦАХАЛ заявив, що системи ВПС відстежили траєкторію ракети і перехопили її "в найбільш відповідний оперативний час і в найбільш відповідному місці".

Ізраїль вперше в історії збив ракету в космосі – ЗМІ - Фото 1

Відомо, що ВПС Ізраїлю мають на озброєнні кілька батарей системи "Arrow 2", яка використовує гіперзвуковий перехоплювач для знищення ракет, що летять у космосі.

Балістична ракета, яка була випущена в понеділок, як стверджується, була ракетою "Qader" - вдосконаленою версією розробленої Іраном ракети "Shahab 3".

Саме для протидії цій загрозі і була розроблена ізраїльська система "Arrow", вперше розгорнута близько 25 років тому.

Спільний американо-ізраїльський проєкт "Arrow" виник у зв'язку з необхідністю надати Ізраїлю можливість захистити себе після того, як ізраїльські міста були уражені іракськими ракетами "Scud" під час першої війни в Перській затоці.

"Успішне перехоплення означає набагато більше, ніж захист жителів Ейлата і нанесення удару по пихатості хуситів. В першу чергу, це доводить Ірану, який стояв за запуском і поставив ракету, що Ізраїль здатний діяти проти його ракетної програми, і це має набагато ширші наслідки для регіонального конфлікту", - заявив представник ізраїльської оборони.

Джерело: Українська правда

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader