В Україні виявили новий вид COVID-19 з незвичним симптомом: у якій області
В Україні виявили новий вид COVID-19 з незвичним симптомом: у якій області

В Україні виявили новий вид COVID-19 з незвичним симптомом: у якій області

Він має підвищений рівень заразності

На території України було зафіксовано новий підвид раніше поширеного коронавірусу штаму Омікрон, який називають "Арктур". Відрізняє його з-поміж інших незвичний симптом.

Перші випадки зареєстровані у Рівненській області. Про це повідомляє голова Рівненської ОВА Віталій Коваль у Telegram.

"Його виявлено на території Дубенського району", — розповів очільник ОВА та додав, що причин для паніки немає.

"Арктур" — це субваріант COVID-штаму Омікрон. Уперше медики його виявили у січні 2023 року в Індії, тоді він швидко поширився світом. Характеризується дещо підвищеним рівнем заразності, що в 1,2 раза більший, ніж близький штам Kraken.

Що за незвичний симптом

"Арктур" супроводжується звичними клінічними проявами у пацієнтів, серед них — висока температура, кашель, біль у горлі, м`язова слабкість.

"А також додає новий симптом — сверблячий кон’юнктивіт (рожеве око) без гною, але з відчуттям липкості в очах", — зауважив голова ОВА.

Зважаючи на небезпеку, яку несе цей вид коронавірусу, Коваль закликає громадян вакцинуватись. Особливо тих, хто входить до вікової категорії 65+.

"Тим паче минулого тижня мали летальний випадок в Костопільській громаді. Вакцини досі безоплатні та у вільному доступі", — констатував він.

Раніше "Телеграф" писав, що за даними фахівців, жителі Києва стали частіше хворіти на грип, ГРВІ та коронавірус. Ця ситуація пов’язана, насамперед, із настанням похолодання.

Теги за темою
Коронавірус
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader