ЄС має намір рекомендувати почати перемовини про членство України з умовами − Bloomberg
ЄС має намір рекомендувати почати перемовини про членство України з умовами − Bloomberg

ЄС має намір рекомендувати почати перемовини про членство України з умовами − Bloomberg

Виконавчий орган Європейського Союзу у вівторок, 7 листопада, ухвалить остаточне рішення про те, чи варто рекомендувати офіційно розпочати переговори про членство України в ЄС.

Агентство Bloomberg зазначає, що очікується позитивний результат для Києва, але з певними умовами.

Єврокомісія, ймовірно, рекомендуватиме державам-членам розпочати офіційні переговори після завершення реформ і ухвалення законодавства про меншини, боротьбу з корупцією, а також “деолігархізацію” і лобіювання.

Зараз дивляться

За даними джерел видання, остаточне формулювання висновку ще не затверджене.

Після , Брюссель визначив сім кроків, які мав здійснити Київ, щоб просунутися у процесі вступу. – щодо судової системи, незалежності ЗМІ та боротьби з відмиванням грошей – але кілька кроків в інших сферах залишаються невиконаними, зазначили джерела.

Висновок комісії, який буде оприлюднений 8 листопада, повинні будуть затвердити країни-члени під час саміту лідерів ЄС у грудні.

Якщо лідери ЄС ухвалять рішення про офіційне відкриття переговорів, виконавчий орган блоку розпочне технічну роботу з підготовки процесу вступу шляхом складання дорожньої карти та перевірки рівня відповідності європейського законодавства українському, паралельно з тим, як Київ завершуватиме очікувані реформи.

Проте, навіть якщо країни-члени дадуть зелене світло, переговори займуть роки, оскільки шлях до членства є довгим і складним. Хорватія була останньою країною, яка приєдналася до блоку, і її заявка тривала 10 років, перш ніж була офіційно прийнята в 2013 році.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

4 листопада до Києва приїздила з офіційним візитом . Вона провела переговори з президентом Володимиром Зеленським.

Теги за темою
Україна Єврокомісія
Джерело матеріала
loader
loader