Військова прокуратура відкрила справу через загибель помічника Залужного
Військова прокуратура відкрила справу через загибель помічника Залужного

Військова прокуратура відкрила справу через загибель помічника Залужного

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження через загибель помічника Валерія Залужного Геннадія Частякова. Про це 7 листопада повідомила Спецпрокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

- Кримінальне провадження відкрито за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство, - Авт.) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, - Авт.), — йдеться у фейсбуці прокуратури.

6 листопада поліція Київщини повідомила про відкриття провадження за фактами загибелі людини та незаконного поводження зі зброєю.

Військова прокуратура повторила вчорашню інформацію голови МВС Ігоря Клименка про те, що 6 листопада Геннадій Частяков святкував день народження. Додому він повернувся додому з подарунками від колег, серед яких був ящик з шістьма гранатами західного зразка. Під час обшуку у військовослужбовця, який зробив подарунок, вилучили два аналогічні боєприпаси.

- Одну з гранат взяв до рук син військовослужбовця. Забираючи в дитини боєприпас, офіцер висмикнув кільце, що спровокувало вибух, — розповіли в прокуратурі.

Речниця МВС Мар’яна Рева розповіла в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) у вівторок, що чоловік, який подарував гранати Частякову заявив, що попередив іменинника про справжність гранат. 

Увечері 6 листопада про вибух у селі Чайки під Києвом повідомили ЗМІ та поліція Київщини. 39-річний майор ЗСУ загинув на місці, його 13-річного сина ушпиталено с тяжкими пораненнями, 11-річна донька отримала незначні тілесні ушкодження. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив загибель свого помічника Геннадія Частякова. Він зазначив, що у Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Голова МВС Ігор Клименко повідомив, що вибухнула граната нового західного зразка.

Фото: facebook.com/vpcru

Теги за темою
Вибух
Джерело матеріала
loader
loader