У Львові демонтують пам'ятник радянській космонавтці Терешковій
У Львові демонтують пам'ятник радянській космонавтці Терешковій

У Львові демонтують пам'ятник радянській космонавтці Терешковій

У Львові буде демонтовано пам'ятник першій у світі жінці-космонавтці Валентині Терешковій.

Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. За його словами, нині завершується підготовка всіх документів для проведення робіт з демонтажу.

"Памʼятник на вул. Виговського (більш знаний як памʼятник Терешковій) - буде демонтовано. ... Роботи щодо демонтажу плануємо найближчим часом. Повідомимо додатково", - написав Москаленко.

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила закон, яким передбачено незанесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України та вилучення з нього окремих об'єктів культурної спадщини, які є символами російської імперської та радянської тоталітарної політики.

За це рішення проголосувало 285 народних депутатів. Міністерство культури та інформаційної політики, яке розробляло законопроект, зазначає, що він "встиг отримати неофіційну назву - "антипушкін".

Раніше Рада ухвалила закон про дерадянізацію законодавства української держави. Згідно з ним, такими, що не застосовуються на території України, визнаються близько 1 тисяч 200 актів органів влади СРСР та УРСР.

  • Рада ухвалила "антипушкінський" закон: що він передбачає
  • Під Маріуполем окупанти знесли пам'ятник гетьману Сагайдачному (відео)
  • Металобрухт за майже 400 тисяч: під Черніговом на аукціон виставили пам'ятник Леніна
Теги за темою
Львів
Джерело матеріала
loader
loader