Переговори про вступ України до Євросоюзу розпочнуться не раніше березня 2024 року
Переговори про вступ України до Євросоюзу розпочнуться не раніше березня 2024 року

Переговори про вступ України до Євросоюзу розпочнуться не раніше березня 2024 року

Переговори про вступ України до Євросоюзу можуть розпочатися у березні 2024 року у разі позитивного голосування лідерів країн на Раді ЄС. Але до цього Україна має зосередитися на чотирьох сферах - кадровому забезпеченню НАБУ, змінах до закону про декларації, ухваленні закону про лобіювання і нормативно-правової бази відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії щодо нацменшин. Про це в інтерв'ю "Суспільному" розповіла посол ЄС в Україні Катаріна Матернова.

-  Якщо лідери країн ЄС на Раді, що відбудеться в середині грудня в Брюсселі, ухвалять позитивне рішення про початок переговорів, наступним кроком буде отримання Єврокомісією так званого переговорного мандату — своєрідної книги правил, чого ми маємо досягти в ході дискусій. У звіті зазначено, що терміни отримання цього мандату — березень 2024-го. Тож сподіваємося, саме тоді офіційно розпочнуться переговори, - розповіла Матернова.

Коментуючи ситуацією із корупцією, посол сказала, що Україна вже зробила багато роботи. 

- Боротьба з корупцією — процес, який ніколи не зупиняється.Україна — не єдина країна, що має корупцію, але ви вже зробили багато роботи. У вас є чотири функціонуючі антикорупційні інституції, є реформовані суди, не всі, але це процес, який триває. У вас є вільні засоби масової інформації, сильне громадянське суспільство, - розповіла Матернова.

8 листопада Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори щодо членства України в ЄС.

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader