Іран відмовився вступати у війну з Ізраїлем на боці ХАМАС – Reuters
Іран відмовився вступати у війну з Ізраїлем на боці ХАМАС – Reuters

Іран відмовився вступати у війну з Ізраїлем на боці ХАМАС – Reuters

Верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї заявив, що армія його держави не втручатиметься у військову кампанію терористів ХАМАС проти Ізраїлю безпосередньо. Тегеран і далі підтримуватиме одновірців і морально, і політично, але віддавати наказ регулярним військам про вторгнення не стануть.

Про це повідомило агентство Reuters, посилаючись на свідків зустрічі на початку листопада Хаменеї з лідером угрупування ХАМАС Ісмаїлом Хані. Тоді іранський лідер дорікнув своєму візаві, що ісламські екстремісти не поставили до відомого Тегерана свої плани про напад на Ізраїль.

"Тоді ж він зажадав від Ханії змусити замовкнути голоси в палестинській групі, які публічно закликають Іран та його могутнього ліванського союзника "Хезболлу" приєднатися до битви проти Ізраїлю на повну силу", - розповіли журналісти.

Нагадаємо, раніше США отримали розвідувальні дані, які ставлять під сумнів безпосередню причетність Ірану до планування, фінансування чи схвалення нападу на Ізраїль із боку бойовиків ХАМАСу. Але вони могли побічно допомогти терористичному угрупованню в плануванні нападу на Ізраїль.

Як повідомляв OBOZ.UA, іранський лідер Раїсі звинуватив Ізраїль у "перетині червоних ліній" і заговорив про "злочини сіоністського режиму". За його словами, це може змусити Іран втрутитися у війну між Ізраїлем та ХАМАС.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader