Ігнат оцінив російські запаси ракет "Кінжал", "Онікс", "Калібр", "Іскандер"
Ігнат оцінив російські запаси ракет "Кінжал", "Онікс", "Калібр", "Іскандер"

Ігнат оцінив російські запаси ракет "Кінжал", "Онікс", "Калібр", "Іскандер"

Представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що Росія накопичила не більше 800-850 високоточних ракет. За минулу зиму окупанти випустили по нашій країні їх понад 1000, а 750 – збиті Силами оборони.

Про це він сказав у ефірі телемарафону.

"Цифру в 800-850 ракет давало ГУР, це загальна кількість далекобійних і високоточних ракет, які Росія має сьогодні. Вона включає "Іскандери", "Кинджали", "Калібри", ракети типу Х-101, Х-555. Також до неї можна доплюсувати "Онікси", Х-35, Х-31, Х-22, ще є С-300. Але не треба виривати цифри з контексту, ми не намагаємось лякати", - сказав Ігнат.

Спікер Повітряних сил зазначив, що минула зима була вкрай складною, адже ворог здійснював несподівані атаки тисячами дронів та крилатих ракет. Україні удалося цей період пережити, а захисники збили 750 ракет.

При цьому минулого року в України було лише кілька батарей ППО західного зразка, а на сьогодні є значно більша їх кількість. А ось старі радянські системи протиповітряної оборони, які є в України, вже виснажені щодо запчастин і боєкомплекту.

Додамо, що раніше у Повітряних силах назвали один із найкращих комплексів ППО.

Нагадаємо, раніше у ОК "Південь" також заявили, що російські сили в окупованому Криму накопичили понад 800 ракет, спрямованих на здійснення енергетичного терору в Україні.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader