В Україні може з'явитися Міжнародний чоловічий день
В Україні може з'явитися Міжнародний чоловічий день

В Україні може з'явитися Міжнародний чоловічий день

Парламентарі від "Голосу" запропонували Верховній Раді затвердити в Україні святкування Міжнародного чоловічого дня та щорічно відзначати його 19 листопада. Відповідний проект ухвали №10270 зареєстровано на сайті парламенту.

- Встановлення Міжнародного чоловічого дня може бути важливим кроком у підтримці гендерної рівності та буде свідченням того, що суспільство визнає важливість прав та проблем чоловіків, а також їхній внесок у суспільство, - йдеться у пояснювальній записці.

Міжнародний день чоловіків щороку відзначають 19 листопада. Свято було вперше почали відзначати у 1999 році у Тринідаді та Тобаго. Його ініціатором був доктор Джером Тілуксінгх, він вважав, що таким чином він може виділити важливу роль чоловіків у суспільстві. Для його святкування Тілуксінгх обрав 19 листопада, день народження батька. Надалі свято отримало підтримку та поширення у різних регіонах світу, включаючи Австралію, країни Карибського басейну, Північну Америку, Близький Схід, Європу, а також підтримку ООН.

Свято створили з метою привернути увагу до проблем ґендерної дискримінації чоловіків та нерівності статей. Організатори акцентують увагу на турботі про здоров'я хлопчиків і чоловіків різного віку.

У Всесвітній день мешканець Дніпропетровська опинився на Біг-Бені.

Теги за темою
Законопроект
Джерело матеріала
loader