Названо три моделі електрокарів, які взимку найменше втрачають запас ходу
Названо три моделі електрокарів, які взимку найменше втрачають запас ходу

Названо три моделі електрокарів, які взимку найменше втрачають запас ходу

Але навіть вони втрачають багато….

Взимку, як відомо, запас ходу електрокарів скорочується через вплив низьких температур. Спеціалісти з Recurrent зібрали дані про стан акумуляторів та їхній запас ходу, щоб проаналізувати, наскільки зменшується запас батареї в електрокарах різних марок.

Для дослідження взяли 10 тисяч електрокарів різних автовиробників. Результати опубліковані на сайті стартапу.

Результати дослідження

Проаналізувавши 18 моделей найпопулярніших у США електромобілів, вони виявили, що запас ходу у зимових умовах становив лише 70,3 відсотка від повного об’єму батареї.

При цьому моделі таких марок як Tesla, Audi та Nissan найменше втрачають запас ходу. Наприклад, при температурі 0 °C Audi E-Tron 2021-2022 або Q8 E-Tron втратив лише 16% від звичайного запасу. Річ у тім, що цей електромобіль має тепловий насос. Саме це дозволяє йому перетворювати відпрацьоване тепло від двигуна і зберігати до 3 кВт електроенергії.

У Nissan Leaf 2019 модельного року теж не сильно знижується запас ходу, адже електрокар втратив 23% свого об’єму заряду. У порівнянні з новими моделями, старіші мають пасивне керування температурою. Тому деякі водії, які живуть у холодній Алясці, дуже задоволені своїми електрокарами цієї марки.

Tesla Model 3, Model Y та Model X також втратили порівняно небагато — 24%. Кілька років тому моделі оснастили тепловим насосом з інноваціями, які покликані підвищити його ефективність.

Варто зазначити, що зниження запасу ходу залежить від температури навколишнього середовища. У регіонах з більш холодним кліматом заряд може бути ще меншим.

Раніше "Телеграф" повідомляв про новий дуже дешевий електрокар, який має запас ходу 430 км.

Теги за темою
авто Tesla
Джерело матеріала
loader
loader