Катував українців у Лимані: російському генералу Поплавському повідомили про підозру
Катував українців у Лимані: російському генералу Поплавському повідомили про підозру

Катував українців у Лимані: російському генералу Поплавському повідомили про підозру

В Україні повідомлено про підозру російському генерал-лейтенанту Євгену Поплавському, який після окупації Лимана Донецької області особисто керував репресіями проти місцевих учасників руху опору.

За даними Служби безпеки України, зібрано доказову базу на заступника командувача центрального військового округу Росії, який вчиняв воєнні злочини. За його наказом окупанти викрадали українських патріотів та піддавали численним тортурам.

У СБУ повідомили, що іноді Поплавський особисто брав участь у катуванні українців. Зокрема, 20 квітня 2022 року російський генерал разом з чотирма підлеглими увірвався до помешкання підприємця.

Зараз дивляться

Поплавський почав вимагати від чоловіка передати складські приміщення його компанії для потреб окупантів. Там вони планували знімати відео про фейкову роздачу нібито гуманітарної допомоги Росії.

Коли підприємець зі своєю дружиною відмовилися, то російський генерал розпорядився зачинити жінку в підвалі власного будинку, а її чоловіка наказав схопити та забрати з собою.

Підприємця повезли до одного з його складів. Перед від’їздом Поплавський дав вказівку підлеглому кинути бойову гранату в підвал, куди заточили дружину підприємця, якщо її чоловік не повернеться через годину.

Після приїзду на склад російський військовий приставив до скроні чоловіка пістолет, змушуючи його на відео “подякувати окупантам за надану допомогу” місцевим жителям. Бізнесмен був змушений погодитися на умови окупантів.

Євгену Поплавському повідомили про підозру за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Віддання наказу про вчинення дій, спрямованих на порушення законів та звичаїв війни).

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Російський військовий перебуває на непідконтрольній території України. Проте наразі в СБУ працюють, щоб притягнути його до відповідальності за воєнні злочини проти України.

Теги за темою
СБУ Донецька область
Джерело матеріала
loader
loader