Глава Пентагону попередив Ізраїль про ризик стратегічної поразки у війні з ХАМАСом
Глава Пентагону попередив Ізраїль про ризик стратегічної поразки у війні з ХАМАСом

Глава Пентагону попередив Ізраїль про ризик стратегічної поразки у війні з ХАМАСом

Міністр оборони США Ллойд Остін попередив Ізраїль, що зростання кількості жертв серед цивільного населення може обернутися “стратегічною поразкою” у війні з ХАМАСом.

Про це він сказав під час виступу на Рейганівському форумі національної безпеки у Каліфорнії, повідомляє агенство Bloomberg.

— Знаєте, я дещо дізнався про війну в міських умовах, коли воював в Іраку та керував компанією проти ІДІЛ… Урок не в тому, що у міських боях можна перемогти, якщо ви бережете цивільних. Урок в тому, що перемогти у міських боях можна лише тоді, коли ви бережете цивільних. Якщо ви заженете їх в обійми ворога, ви тактичну перемогу обернете в стратегічну поразку, – сказав Остін.

Він додав, що особисто закликав ізраїльських лідерів уникати жертв серед цивільного населення, безвідповідальної риторики і запобігати насильству з боку поселенців на Західному березі річки Йордан.

Зараз дивляться

Зазначається, що коментарі Остіна з’явилися на тлі того, як високопосадовці США дедалі частіше стали попереджати Ізраїль про кількість загиблих у секторі Гази.

Хоча Остін та інші лідери США пообіцяли продовжувати підтримувати Ізраїль, вони побоюються, що американська підтримка може стати неможливою, якщо кількість жертв серед цивільних продовжуватиме зростати.

Раніше Axios повідомляв, що в межах військової допомоги у період з 1950-го до 2022 року. Це передбачало передання літаків, наземних транспортних засобів, ракет і бомб.

Зазначалося, що Ізраїль – найбільший одержувач американського військового фінансування за кордоном.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
США Ізраїль
Джерело матеріала
loader