У Києві обговорювали, як відновити культурну спадщину після великої війни
У Києві обговорювали, як відновити культурну спадщину після великої війни

У Києві обговорювали, як відновити культурну спадщину після великої війни

Форум відбувся 5 грудня

В Києві пройшов міжнародний форум, на якому обговорювали стратегію збереження пам’яток, історико-культурних об’єктів і територій. Вирішили, що першочергово буде обговорено відновлення пам’яток національного значення.

Джерело: Пресслужба форуму.

Подробиці: Форум "Реставрація та відновлення культурної спадщини України після великої війни" відбувся 5 грудня. Участь брали Мінкульт, Всеукраїнська Асоціація Охорони Культурної Спадщини та Міжнародною радою з охорони пам'яток та історичних місць.

За період з 24 лютого 2022 року по 25 вересня 2023 року зруйновано або пошкоджено 863 пам'ятки, з них 119 національного та 674 місцевого значення.
Основною метою форуму стало створення концепції Стратегії відновлення, що враховує думки як держави, так і громадськості. Стратегія стане не лише обґрунтуванням для подання грантових запитів, але й основою для залучення донорських коштів і підтримки від меценатів та міжнародних партнерів.

Більш детально: В.о. Міністра культури Ростислав Карандєєв визначив основні виклики в галузі реставрації, зокрема, нестачу державних коштів. Для забезпечення фінансування, планується використання ліцензій на ігровий бізнес та залучення міжнародних партнерів. Заходи реставрації будуть спрямовані на збереження та відновлення об'єктів після завершення конфлікту.

Джерело матеріала
loader
loader