Сестри Завальські переспівали щемливий ретро-хіт “Коханий” Ігоря Поклада
Сестри Завальські переспівали щемливий ретро-хіт “Коханий” Ігоря Поклада

Сестри Завальські переспівали щемливий ретро-хіт “Коханий” Ігоря Поклада

Дует The Alibi Sisters представляє ремікс шлягера української естради

Дует The Alibi Sisters презентує кліп на відомий усіма український ретро-хіт Ігоря Поклада “Коханий”. У 60-ті роки минулого століття ця пісня ніжністю та мелодійністю підкорила весь світ. Сьогодні Анна та Ангеліна Завальські вдихнули в неї нове життя. Розповідаємо подробиці.

Із цією піснею в старшого покоління пов’язано безліч спогадів… Сьогодні ми хочемо ніби передати її вже в спадок нашим дітям. Тобто створюємо «живий ланцюжок» із покоління до покоління”, - розкривають головні сенси проекту співачки Анна та Ангеліна Завальські.

Сестри Завальські переспівали щемливий ретро-хіт “Коханий” Ігоря Поклада - фото 1

Багато хто пам'ятає сестер Завальських за дуетом "Алібі". У 2012 році дует зник з радарів, багато хто вирішив, що Аня та Аліна поставили для себе свої сім'ї у пріоритеті перед творчістю. Але ні, згодом сестри Завальські заявили, що нікому не обіцяли, що дует припинить своє існування. А потім у 2021 році виник колектив The Alibi Sisters. Це все ті ж самі Аня та Аліна Завальські, але абсолютно інші. Красиві, дорослі, аристократичні співачки з відповідним репертуаром.

Про те, що собою являє дует The Alibi Sisters, ви можете скласти уяву, подивившись виставу "Моя єврейська душа" в жанрі театрального кабаре. Це одна з трьох вистав, що входять до музично-театралізованого проекту "Моя Україна", який з з певною періодичністю йде на камерній сцені столичного Палацу "Україна".

Але повернемося до пісні "Кохана". Легендарний шлягер видатного мелодиста Ігоря Поклада приніс йому міжнародне визнання та відкрив світові українську пісню. Композитор написав мелодію пісні ще в далекому у 1959 році, коли йому було лише 18 років. Чуттєві вірші до неї написав лікар швидкої допомоги Ігор Барах.
Імʼя Ігоря Поклада для нашої культури має таке ж значення, як і культові the Beatles, Queen, Elton John для всесвітньої музики… У нас є постаті та митці, які створили безсмертні шедеври, що перебувають поза часом і до яких ми повертаємось усе частіше з повагою та пієтетом. Коли ми готувалися до запису пісні, то мали честь особисто познайомитись і поспілкуватися з автором тексту Ігорем Барахом. Ігор Ілліч дуже чекає на нашу версію пісні, а для нас буде дуже важливою його думка”, - розповідають Alibi Sisters.

Першим виконавцем "Кохана" став Костянтин Огнєвий. Трохи згодом з'явився жіночий варіант композиції, який першою заспівала Ліна Прохорова.
“Пісня “Коханий” – саме з тих, про які можна сказати: таких більше не роблять, – кажуть сестри Завальські. - І для нас вона є унікальним виявом краси та естетизму української естради 60–70-х років, гармонійного поєднання бездоганної музики та романтично піднесеної лірики. Це пісня-посвята – і кожен, слухаючи її, від свого імені звертаються до того чи тої, кого любить. Цей твір з часом не тьмяніє, навпаки, стає ще актуальнішим у контексті загальної тенденції відродження нашої культурної ідентичності, звернення до витоків”.

The Alibi Sisters вирішили не осучаснювати звучання хіта і тим самим наголосити на художній досконалості пісні, зберігаючи манеру співаків, які раніше виконували шлягер та вінтажне саунд-аранжування.
Запис вокалу відбувся у студії в рекордно короткі терміни: “Буквально кілька дублів разом біля мікрофонів і все! Те, що ви чуєте - майже цілісний емоційний дубль у форматі живого виконання”, - зізнаються сестри.

Кліп (режисер Руслан Сабрієв) теж вирішили робити трішки ретро. Він чорно-білий, повільний і зовні емоційно стриманий, хоча відчувається, що візуальний "штиль" - це прикриття, насправді всередині вирують великі пристрасті.
Разом із сестрами у кліпі знялися й музиканти, які брали участь у записі шлягера. Цих же музикантів разом із The Alibi Sisters можна почути у виставі "Моя єврейська душа", але в ній звучать вінтажні хіти єврейських клезмерів, а тут йдеться про ретро-шлягер української естради.

Читайте також: Балерина Анастасія Шевченко: "Снігова королева" змогла замінити "Лускунчика"

Джерело матеріала
loader
loader