Україна погрожує бойкотом Олімпіади-2024 після допуску росіян
Україна погрожує бойкотом Олімпіади-2024 після допуску росіян

Україна погрожує бойкотом Олімпіади-2024 після допуску росіян

В. о. міністра молоді та спорту Матвій Бідний не виключив подібного рішення

В. о. глави Мінмолодьспорту Матвій Бідний заявив, що рішення Виконкому МОК дозволити російським і білоруським спортсменам ховатися за фейковою нейтральністю - безвідповідальне.

Джерело: Мінмолодьспорт

Подробиці: Напередодні Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення допустити до участі в Іграх-2024 російських і білоруських атлетів.

Допуск можливий лише за дотримання умов нейтралітету та за умови, що спортсмени кваліфікуються на Олімпіаду. Умови нейтралітету включають в себе відсутність причетності до силових структур і публічної підтримки війни в Україні.

Цитата Матвія Бєдного: "Лише днями Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах анонсував, що відповідне рішення МОК ухвалюватиме лише в березні наступного року.

Ми зі свого боку пояснювали міжнародним партнерам та олімпійському комітету, що російські спортсмени мають такі самі паспорти, що й окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерті українців. Під час війни не вдасться ховатися за білим прапором "нейтральності". Нейтральність за часів, коли в Європі триває найкривавіша війна з часів Другої світової та одна нація намагається знищити іншу, означає безвідповідальність і мовчазне потурання вбивцям.

Ми рішуче засуджуємо безвідповідальне рішення членів Виконкому Міжнародного олімпійського комітету.

Єдина держава, яка тричі порушувала олімпійське перемир'я - Росія.

Єдина держава, яка намагається провести альтернативу Олімпіаді - Росія.

Єдина держава, яка погрожує приїхати на Олімпіаду на танках - Росія.

Що ще має зробити Росія - кого ще має вбити Росія, щоб Міжнародний олімпійський комітет нарешті зняв рожеві окуляри щодо країни-терористки?

Щодо участі України в Олімпійських та Паралімпійських іграх 2024 року: ми ухвалимо рішення згодом, після того, як проведемо консультації з українською спортивною спільнотою та вищим політичним керівництвом країни".

Докладніше: З огляду на те, що багато міжнародних федерацій з різних видів все ще не допустили росіян і білорусів до міжнародних змагань, у них просто не буде можливості кваліфікуватися на Олімпіаду.

Наразі на Ігри в Парижі відібралися сумарно лише 11 спортсменів з Росії та Білорусі.

Читайте також інші новини спорту:

Джерело матеріала
loader
loader