Словацькі перевізники відновлюють блокаду українського кордону: що відомо
Словацькі перевізники відновлюють блокаду українського кордону: що відомо

Словацькі перевізники відновлюють блокаду українського кордону: що відомо

У понеділок, 11 грудня, з 15:00 словацькі перевізники відновлюють  блокування руху українських фур через словацький прикордонний пункт пропуску Вишнє-Нємецьке-Ужгород.

Про це у спілці автомобільних перевізників Словаччини (UNAS).

– Союз автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) ухвалив рішення 10.12.2023 продовжити акцію протесту на переході кордону Вишнє-Нємецьке/Ужгород з 11.12.2023 з 15:00 до подальшого повідомлення, – йдеться у повідомленні.

Перевізники попереджають, що заблокують в’їзд на територію Словацької Республіки для вантажних перевезень. 

Зараз дивляться

Особистий транспорт у жодному разі не обмежуватимуть.

– Це рішення президія ухвалила на підставі оцінки отриманої інформації та її впливу на ринок автотранспорту Словаччини. Приєднуємося до протестів, які організовуються в Польщі з 06.11.2023 і з 11.12.2023 також на території Угорщини, – заявили в UNAS.

Блокування українського кордону

Польські перевізники 6 листопада, заблокувавши рух українських вантажівок. Спершу заблокували пункти пропуску Гребенне – Рава-Руська, Корчова – Краковець і Дорогуськ – Ягодин. Наприкінці листопада заблоковували пункт пропуску Медика – Шегині.

Польські перевізники пропускають лише по кілька вантажівок на годину.

Вимоги польських перевізників

Вони вимагають повернути українським водіям дозволи, посилити для іноземних перевізників правила перевезень, створити окрему чергу в Е-черзі для авто на номерах ЄС та отримати доступ до системи Шлях.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader