Одесит наводив дрони на аеродроми та навчальні центри ЗСУ: покарання наздогнало його
Одесит наводив дрони на аеродроми та навчальні центри ЗСУ: покарання наздогнало його

Одесит наводив дрони на аеродроми та навчальні центри ЗСУ: покарання наздогнало його

В Одеській області спецслужби оголосили про успішне припинення діяльності ще одного агента Росії, який брав участь у плануванні атак на військові об'єкти в регіоні.

За інформацією Служби безпеки України (СБУ), працівник лікарні, виявившись прихильником прокремлівських поглядів, виявився співучасником російських злочинних планів. Цю інформацію надала СБУ в Одеській області.

Агент, який використовував прикриття медичного працівника, був активним прихильником прокремлівської ідеології та систематично публікував свої погляди в російських Телеграм-каналах. Виявившись зацікавленим окупантами, його було успішно завербовано літом минулого року через месенджери. Основною метою агента було збирання та передача точних координат військових аеродромів та навчальних центрів Збройних Сил України в Одеській області.

Додатково агент фіксував дані про розташування особового складу та бойової техніки українських сил в різних районах області.

Отриману розвідувальну інформацію він передавав ворогові, використовуючи електронні карти та детальні описи об'єктів, які могли стати об'єктом для потенційних повітряних атак, включаючи використання ракетного озброєння та дронів-камікадзе.

СБУ вчасно розкрила зрадника, затримала його в серпні 2022 року та, маючи достатні докази, досягла вироку - 15 років тюрми та конфіскації майна.

Останні новини України:

Також писала Politeka, на Одещині 14-річний підліток накоїв лиха.

Теги за темою
Одеса Одеська область
Джерело матеріала
loader