Баскетбольний "Будівельник" виключили з чемпіонату України
Баскетбольний "Будівельник" виключили з чемпіонату України

Баскетбольний "Будівельник" виключили з чемпіонату України

Київський клуб не може продовжувати участь у турнірі через відсутність фінансування

Федерація баскетболу України офіційно виключила клуб "Будівельник" із нинішнього розіграшу чемпіонату Суперліги.

Джерело: ФБУ

Подробиці: На початку грудня "Будівельник" повідомив ФБУ про намір знятися зі змагань в елітному українському дивізіоні. Рішення в клубі пояснили відсутністю власного фінансування і втратою спонсорської підтримки.

Київський клуб вдруге за п'ять років припиняє участь у чемпіонаті Суперліги. Пропустивши два сезони з 2018 року, найтитулованіший клуб України повернувся до змагань у сезоні 2020/21, відтоді виграв Кубок України та свій 11-й титул найкращої команди країни.

Остаточне рішення про зняття "Будівельника" зі змагань ухвалив Департамент організації та проведення змагань ФБУ. Тож після втрати одного з 11 учасників чемпіонат Суперліги зазнає кількох турнірних змін.

Детальныше: Результати всіх 13 матчів київського клубу в сезоні 2023/24 будуть анульовані. Чинні чемпіони здобули 10 перемог і зазнали трьох поразок у 13 турах.

Лідерство в оновленій таблиці збереже "Дніпро", який від початку чемпіонату двічі зустрічався з киянами: переміг чинних чемпіонів 77:62 і поступився їм на початку грудня (74:80).

Уся статистика баскетболістів "Будівельника" в сезоні 2023/24 буде збережена. За киян грав шостий найкращий скорер нинішнього чемпіонату Павло Буренко (15.33 очка за гру).

Читайте також інші новини спорту:

Джерело матеріала
loader
loader