Яке свято 13 грудня та чому сьогодні не можна підбирати речі з вулиці
Яке свято 13 грудня та чому сьогодні не можна підбирати речі з вулиці

Яке свято 13 грудня та чому сьогодні не можна підбирати речі з вулиці

У середу, 13 грудня, відзначається Міжнародний день скрипки та День різдвяного светра. Віряни сьогодні вшановують пам’ять мучеників Євстратія, Авксентія, Євгена, Мардарія і Ореста.

Яке сьогодні свято – 13 грудня 2023 року

13 грудня (26 грудня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті мучеників Євстратія, Авксентія, Євгена, Мардарія та Ореста. Їх жорстоко стратили за віру у Христа за часів правління імператора Діоклетіані в Вірменії.

Мученики твердо відстоювали християнство і були непохитними перед спокусами, які пропонували правителі. За це вони були піддані жорстоким катуванням. Їхні тіла були поховані в Севастії, а пізніше перенесені до Константинополя.

Зараз дивляться

День ангела сьогодні відзначають Василь, Володимир, Герман, Євген, Іван, Микола, Яків, Анастасія, Люція.

Цього дня не можна підбирати речі, знайдені на вулиці, та брати в руки незнайомі предмети. Наші предки вірили, що через них в тіло людини хоче проникнути нечиста сила.

Сьогодні не можна відмовляти у допомозі тим, хто її потребує. Також не рекомендується сваритися, лихословити та впускати в дім незнайомців.

Сьогодні варто допомагати нужденним. Важається, що все добро повернеться до вас бумерангом. Також цього дня потрібно помитися, наші предки вірили, що вода змиє всі проблеми і весь наступний рік людина буде здорова.

  • На вулиці заметіль – весна буде пізньою.
  • Сороки сідають на сніг — до тепла.
  • Яскраві зірки на небі — чекайте на мороз.
  • Сонце сіло за велику хмару — до заметілі вночі.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader