Tesla відкликає 2 млн автівок через проблему з автопілотом
Tesla відкликає 2 млн автівок через проблему з автопілотом

Tesla відкликає 2 млн автівок через проблему з автопілотом

Компанія Tesla заявила, що відкликає трохи більше двох мільйонів автомобілів у Сполучених Штатах із системою допомоги водієві Autopilot. Розробник планує встановити на машинах нові запобіжні заходи на тлі заяв експертів про недостатній захист та безпеку.

Чому Tesla відкликає автомобілі в США

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) понад два роки розслідує діяльність виробника електромобілів, що мав створити безпечні умови для водіїв під час використання автопілоту. Найбільше в історії відкликання автомобілів Tesla, схоже, торкнеться майже всіх автівок компанії, що їздять американськими дорогами.

У заяві про відкликання компанія Tesla зазначила, що програмних засобів контролю системи Autopilot може бути “недостатньо для запобігання зловживань з боку водія”, що може збільшити ризик аварії. В NHTSA вважають, що люди надто покладаються на компʼютер, тож це треба враховувати.

Зараз дивляться

Що може автопілот Tesla

Автопілот Tesla призначений для автоматичного керування, прискорення і гальмування автомобіля в межах своєї смуги руху. Разом з тим вдосконалений пристрій зможе працювати і під час зміни смуги руху на автомагістралях, але водій при цьому має бути залучений в процес. Однією зі складових автопілота є система Autosteer, яка підтримує задану швидкість або дистанцію і допомагає авто триматися дороги.

В компанії Tesla заявили, що не погоджуються з аналізом NHTSA, проте оновлять програмне забезпечення. Виробник хоче вдосконалити елементи керування та додати запобіжники, що заохотять водія не розслаблятися під час роботи системи Autosteer.

Теги за темою
Tesla
Джерело матеріала
loader
loader