На нардепа від партії "Слуга народу" Куницького заведено кримінальну справу
На нардепа від партії "Слуга народу" Куницького заведено кримінальну справу

На нардепа від партії "Слуга народу" Куницького заведено кримінальну справу

Нардеп порушив терміни повернення в Україну з-за кордону

Генеральний прокурор України Андрій Костін ініціював кримінальне провадження щодо народного депутата "Слуги народу" Олександра Куницького. Кримінальне провадження щодо нардепа відкрито за фактами, оприлюдненими розслідувачами програми "Схеми".

Джерело: видання "Радіо Свобода".

Детальніше: В Офісі генпрокурора повідомили, що 13 грудня за поданням генпрокурора до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення Куницьким кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України - це "службове підроблення", мінімальна санкція передбачає штраф, максимальна - обмеження волі на строк до трьох років.

Відповідальність за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу (використання завідомо підробленого документа) передбачає штраф або арешт на 6 місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Деталі: Нагадаємо, за даними журналістів-розслідувачів "Схем", нардеп Олександр Куницький був відряджений до Ізраїлю з 3 по 7 липня 2023 року як співголова депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв'язків з Ізраїлем. Після робочого відрядження його помітили в аеропорту Флориди, США. За даними розслідувачів, повернувся в Україну нардеп 22 липня.

Під час свого відрядження до Ізраїлю нардеп заявив, що основною метою поїздки був розвиток і зміцнення відносин між країнами. Куницький зазначив, що зустрічався з представниками депутатів Кнесету, єврейської громади, релігійних громад і громадян України в Ізраїлі. Інформація про ці зустрічі відсутня в соцмережах депутата, а на сайті парламенту діяльність депутатської групи з міжпарламентських зв'язків із Державою Ізраїль не висвітлювалася з жовтня 2021 року. Також зазначено, Куницький не був присутній на засіданнях Верховної Ради, які відбувалися після закінчення його відрядження.

Джерело матеріала
loader
loader