Польща може заблокувати на 20 років свій агроринок для України
Польща може заблокувати на 20 років свій агроринок для України

Польща може заблокувати на 20 років свій агроринок для України

Коли Польща приєдналася до блоку, Німеччина надійшла також до РП

В уряді Польщі заговорили про блокаду агроекспорту України щонайменше на 20 років, якщо ми станемо повноправним членом Євросоюзу.

Джерело: RMF24.

Подробиці: Як зазначив заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, раніше із Варшавою аналогічним чином надійшла Німеччина, захистивши свій ринок від товарів нового сусіда по ЄС.

Цитата Колодзейчака: "Ми маємо захистити свої інтереси, як це зробила Німеччина, коли Польща приєдналася до ЄС, тоді ринок праці для поляків було закрито на вісім років".

За його словами, уряд має визначити, що українські товари (як неперероблені, так і перероблені) є "неліквідними" для ринку Польщі.

Цитата Колодзейчака: "Вони не потраплять до Польщі, наприклад, 20 років після вступу України до ЄС".

Інші деталі: Коментуючи питання про вступ до України членства в ЄС, чиновник уточнив, що деякі процеси Варшаві загальмувати "не під силу". Він вважає, що шлях Києва до блоку буде довгим. Польща повинна використовувати цей час для підготовки. За оцінкою заступника міністра, ринок українських аграріїв зосереджений у владі 95 найбільших агрохолдингів. Вони контролюють половину земель України.

Джерело матеріала
loader
loader