Уряд Італії продовжив надання Україні військової допомоги на 2024 рік
Уряд Італії продовжив надання Україні військової допомоги на 2024 рік

Уряд Італії продовжив надання Україні військової допомоги на 2024 рік

Рада міністрів Італії на засіданні у вівторок підтримала продовження на ще один рік – до кінця 2024-го – повноважень, які дозволяють їй надавати військову та військово-технічну допомогу Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило італійське Міністерство оборони.

Своїм рішенням уряд Італії пропонує продовжити свої повноваження передавати Україні озброєння, транспортні засоби та матеріально-технічні засоби.

Його ще мають схвалити обидві палати італійського парламенту.

"Декрет-закон, про який ідеться, дозволить уряду ще один рік… підтримувати українське населення, віддане справі захисту свободи і суверенітету своєї держави, надаючи йому, як це було до цього часу, не лише зброю, але й обладнання, генератори та все необхідне для підтримки військових операцій із захисту беззахисного цивільного населення", – йдеться в повідомленні.

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто наголосив, що цим рішенням Рим знову "обирає бік свободи націй і поваги до міжнародного права з метою досягнення, відповідно до позиції союзників по НАТО і ЄС, справедливого й тривалого миру".

Після приходу восени 2022 року до влади прем’єр-міністерки Джорджії Мелоні її Рада міністрів вирішила продовжити ці повноваження на 2023 рік.

На сьогодні публічно повідомлялось про щонайменше сім італійських пакетів військової допомоги у жовтні Крозетто говорив про підготовку восьмого.

Джерело матеріала
loader
loader