Музей Пушкіна в Одесі реорганізують, а пам’ятник поряд - демонтують
Музей Пушкіна в Одесі реорганізують, а пам’ятник поряд - демонтують

Музей Пушкіна в Одесі реорганізують, а пам’ятник поряд - демонтують

Музей Пушкіна в Одесі буде реорганізований, міська рада також розгляне можливість демонтажу пам’ятника російському поетові біля музею. Про це 19 грудня повідомила депутатка Одеської обласної ради Юлія Чухало.

- Після мого (депутатського, - Авт.) звернення, 4 грудня обладміністрація звернулася листом до міської ради  щодо демонтажу пам’ятника Пушкіну біля музею, а вчора історико-топонімічна комісія міської ради рекомендувала його демонтувати, - написала вона у своєму фейсбуці.

Згідно з відповіддю голови Одеської ОВА Олега Кіпера, у музеї Пушкіна в Одесі працює сім людей. 2022 року на нього витратили близько 900 тисяч гривень з бюджету, а 2023 року трохи більше мільйона.

За даними одеського видання “Думська”, у разі демонтажу співробітники музею готові розташувати пам'ятник Пушкіну на подвір'ї музею.

У листопаді 2022 року пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну біля музею в Одесі розмалювали написами "Геть". Скульптуру встановили у 1999 році до 200-річчя з народження Пушкіна. Зображений він 24-річним - у віці, в якому відвідував Одесу.

Літературно-меморіальний музей Пушкіна відкрили у 1959 році у будинку, який був один з перших готелів Одеси - «Hotel du Nord». 3 липня 1823 року Пушкін зупинився в ньому та прожив тут місяць.

У листопаді 2023 року історико-топонімічна комісія Одеси постановила залишити пам’ятник Олександру Пушкіну 1888 року перед мерією на Приморському бульварі через розташування на території об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader