Пакунок малюка 2024: чи зміниться розмір допомоги у новому році
Пакунок малюка 2024: чи зміниться розмір допомоги у новому році

Пакунок малюка 2024: чи зміниться розмір допомоги у новому році

Кожна родина, в якій має з’явитися малюк, має можливість отримати від держави унікальний Пакунок малюка. Цей набір включає в себе понад 90 товарів та засобів, необхідних для догляду за малям у перші місяці: підгузки, пелюшки, ковдри, матрац, рушники, засоби для гігієни, іграшки та багато іншого. Пакунок малюка 2024: чи зміниться розмір допомоги у новому році – читайте в матеріалі.

Пакунок малюка 2024: що відомо

На сайті Урядового порталу вказано, що вартість закупівлі цього комплекту для держави становить 6778 гривень, але для батьків придбання всього набору окремо обійдеться набагато дорожче.

Отримати Пакунок малюка можуть не лише біологічні батьки новонародженої дитини, але і прийомні батьки, усиновлювачі, батьки-вихователі, опікуни та патронатні вихователі. Цю можливість можна використати безпосередньо в пологовому будинку після народження дитини.

Зараз дивляться

Якщо на момент народження бебі-бокса немає в пологовому, заява може бути подана до органів соціального захисту населення або Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем проживання протягом 30 календарних днів з дня народження малятка.

У випадку, якщо дитина не народилася в пологовому будинку, заява про отримання Пакунка малюка, свідоцтво про народження та документ, який підтверджує факт народження, повинні бути подані.

Цей документ надається медичним закладом, що проводив огляд матері та дитини або медичною консультативною комісією у випадку, якщо огляд не здійснювався.

Виплати при народжені дитини 2024: що зміниться

Виплати при народженні чи усиновленні дитини у 2023 році складають 41 280 грн. Цей фінансовий допоміжний пакет не зважає на кількість новонароджених у родині. По суті, батькам надається перший внесок у розмірі 10 320 грн, а решта суми виплачується рівними частинами (по 860 грн) впродовж наступних 36 місяців.

У 2024 році не передбачено збільшення виплати при народженні дитини, оскільки цей розмір встановлений законом і не залежить від прожиткового мінімуму.

А от замість Пакунку малюка можна отримати грошову компенсацію його вартості. У 2023 році розмір грошової компенсації на одну дитину становив 6 816 грн, а з 1 січня 2024 року збільшиться до 7 689 грн.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала
loader
loader