Верховний суд Колорадо заборонив Трампу висуватися на виборах президента США
Верховний суд Колорадо заборонив Трампу висуватися на виборах президента США

Верховний суд Колорадо заборонив Трампу висуватися на виборах президента США

Верховний суд Колорадо виключив експрезидента США Дональда Трампа з виборчого бюлетеня штату на виборах 2024 року.

Про це повідомляє CNN.

Суд прийняв таке рішення через заборону, передбачену 14-ю поправкою до Конституції, посадовим особам, які брали участь у “заколоті або повстанні”, обіймати офіційні пости.

Зараз дивляться

Судді вважають, що 6 січня 2021 року, коли прихильники Трампа проникли у Капітолій, щоб оскаржити результати президентських виборів, Трамп не просто підбурював до повстання. 

– Навіть коли облога Капітолію була в повному розпалі, він продовжував підтримувати її, неодноразово вимагаючи, щоб віце-президент Майк Пенс відмовився виконувати свій конституційний обов’язок, і телефонував сенаторам, щоб переконати їх зупинити підрахунок голосів на виборах. Ці дії становили відкриту, добровільну і пряму участь у заколоті, – вважає більшість суддей.

Зазначено, що рішення Верховного суду штату стосується лише Колорадо, але воно вплине на президентську кампанію 2024 року.

Представники виборчої комісії штату заявили, що питання має бути вирішене до 5 січня, тобто до встановленого законом крайнього терміну для формування списку кандидатів на праймеріз Республіканської партії.

Передвиборчий штаб Трампа заявив, що “швидко подасть апеляцію” на рішення Верховного суду Колорадо. Представники експрезидента назвали рішення суду помилковим і недемократичним.

Раніше у CNN повідомили, що наприкінці президентського терміну Дональда Трампа зникла папка, яка містила суворо засекречену інформацію, пов’язану з втручанням Росії в президентські вибори 2016 року.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader