Яке свято 21 грудня та чому заборонено підслуховувати чужі розмови
Яке свято 21 грудня та чому заборонено підслуховувати чужі розмови

Яке свято 21 грудня та чому заборонено підслуховувати чужі розмови

У четвер, 21 грудня, відзначається День Державної служби зайнятості України, День народження кросворду, Всесвітній день сноуборду та День ліхтарика. Віряни сьогодні вшановують пам’ять святої мучениці Юліани.

21 грудня (3 грудня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті святої мучениці Юліани. Вона народилася у Нікомидії у сім’ї язичника. У 9-річному віці дівчинка таємно прийняла Хрещення, але в той же час її силою заручили.

В день свого весілля Юліана відмовилася виходити заміж. За це батько її жорстоко побив і віддав на суд єпарху, який і був нареченим дівчини. Він вмовляв Юліану одружитися та обіцяв не примушувати до зміни віри. Однак дівчина була непохитною.

Зараз дивляться

Святу довго і жорстоко катували, але її рани відразу зцілювалися, а тіло наповнювалося силами. Жінки та чоловіки, які бачили це диво, відразу увірували в Христа. Їх, як і мученицю, було страчено.

День ангела сьогодні відзначають Леонтій, Михайло, Микита, Петро, Сергій, Уляна, Юліана.

Сьогодні заборонено підслуховувати чужі розмови та підглядати за людьми. Вважалося, що можна отримати хворобу, пов’язану зі слухом і зором.

Також не варто давати будь-які обіцянки та підіймати речі з землі, оскільки це призведе до втрат.

Цього дня господині намагалися відлякувати від своєї оселі нечисту силу. Для цього на видних місцях кімнат клали срібні вироби.

  • На вулиці багато снігу – буде гарний урожай.
  • Сніг ще не випав –  рік буде неврожайним.
  • Місяць яскравий – до ясної погоди, а блідий, покритий туманом – до снігу.
  • Світанок яскраво-червоного кольору – до заметілі.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader