Український освітній хаб запрацював у Великій Британії
Український освітній хаб запрацював у Великій Британії

Український освітній хаб запрацював у Великій Британії

У Великій Британії у партнерстві із Торгово-промисловою палатою Лондона запрацював Український освітній хаб, що успішно працює в багатьох країнах ЄС.

– Стратегічне завдання – зберегти людський капітал нашої держави, тому ми спільно з Асоціацією інноваційної та цифрової освіти за ініціативи Міносвіти розвиваємо мережу Українських освітніх хабів, місія якої – надати можливість українським дітям, що наразі тимчасово перебувають в інших країнах, надолужити навчання, продовжити здобувати освіту за українською державною програмою та набувати навичок для успішного життя передусім soft skills, а жінкам – опанувати компетенції, які потрібні на ринку праці, задля можливості фінансово забезпечувати себе та своїх дітей, – пояснила  директорка Українського інституту розвитку освіти Наталія Софій.

Такі хаби планується створити в усіх країнах, де зараз вимушено перебувають українські діти.

Зараз дивляться

– Наступного року запрацюють освітні хаби у США, Японії, Італії та Австралії, – повідомила виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Мережа Українських освітніх хабів з початку повномасштабної війни успішно працює як в Україні, так і в країнах ЄС – Німеччині, Іспанії, Швейцарії, Чехії тощо.

Координаторки Українського освітнього хабу у Великій Британії Євгенія Жирякова та Валентина Білан представили план заходів на 2024 рік.

Фото: мережа УОХ

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Великобританія Лондон
Джерело матеріала
loader
loader