"Залякування мобілізацією": розкрились обставини інциденту з автомобілем швидкої допомоги в Одесі
"Залякування мобілізацією": розкрились обставини інциденту з автомобілем швидкої допомоги в Одесі

"Залякування мобілізацією": розкрились обставини інциденту з автомобілем швидкої допомоги в Одесі

Напередодні соцмережі облетіло відео, зняте в Одесі, на якому військові хапають перехожого просто посеред вулиці та заштовхують в автівку "швидкої". Як з'ясувалось, таке нахабне викрадення чоловіка не було креативом ТЦК з мобілізації, а "звичайною" помстою колишньої дружини.

Інцидент стався 21 грудня в одеському ЖК "Райдужний". В Оперативному командуванні "Південь" провели розслідування та з'ясували обставини події.

"За результатами перевірки та в рамках службового розслідування було встановлено, що співробітники ТЦК не брали участі у подіях, висвітлених в соцмережах 21.12.2023. На поширеному відео було зафіксовано спробу військових насильно всадити чоловіка в медичну автівку з військовими номерами.

Розбір обставин показав, що несвідома громадянка попросила свого знайомого, військовослужбовця одної з бригад, що виконує бойове завдання на сході України, "налякати мобілізацією" свого чоловіка, з яким перебуває у шлюборозлучному процесі і не може дійти згоди в розділі майна", – йдеться в повідомленні ОК "Південь".

Військовий піддався вмовлянням жінки і коли у складі бригади виконував завдання з доправлення до медичних закладів поранених та хворих вмовив співслужбовців взяти участь у "залякуванні громадянина мобілізацією". Тку "спецоперацію" військові здійснили, використавши службовий спецтранспорт.

"Наразі службове розслідування триває, встановлюють ступінь вини кожного учасника даної події щодо перевищення службових обов’язків, в ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення", – повідомили в ОК "Південь".

Як видно з опублікованих в мережі кадрах, військовослужбовці силою змушують чоловіка сісти до білого мікроавтобусу з червоним хрестом. "Швидка" рушає, але чоловіка "відбиває" його супутниця, яка в останній момент скочила в автівку. В результаті її з викраденим чоловіком відпустили.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader