Стрічка Віма Вендерса «Ідеальні дні» вийде в кінотеатрах у лютому
Стрічка Віма Вендерса «Ідеальні дні» вийде в кінотеатрах у лютому

Стрічка Віма Вендерса «Ідеальні дні» вийде в кінотеатрах у лютому


 1 лютого на великі екрани українських кінотеатрів вийде фільм «Ідеальні дні», який отримав офіційний український трейлер. Це стрічка німецького режисера Віма Вендерса — трикратного номінанта на Премію «Оскар», володаря почесного «Золотого Ведмедя» Берлінале, «Золотої пальмової гілки» Канн, «Золотого лева» Венеції та Премії BAFTA. Головну роль виконав Кодзі Якусьо — знаменитий японський актор. Серед його робіт — «Мемуари гейші» Роба Маршалла і «Вавилон» Алехандро Ґонсалеса Іньярріту. 

 Синопсис: Головний герой — прибиральник туалетів у Токіо, на ім’я Хіраяма. Він повністю задоволений своїм простим життям: дотримується структурованого розпорядку дня, а вільний час присвячує своїй пристрасті — слуханню рок-музики, читанню книг та вирощуванню дерев. Однак низка несподіваних зустрічей розкриє інший бік особистості Хіраями. «Ідеальні дні» — це поема надзвичайної витонченості та краси, яка оспівує буденність та красу життя.

 Картину знімали в Токіо, і вона стала офіційним претендентом на Премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний фільм» від Японії. Видання The Hollywood Reporter, Vanity Fair і Collider назвали «Ідеальні дні» однією з найкращих стрічок 2023 року.

 Світова премʼєра «Ідеальних днів» пройшла на Каннському кінофестивалі, де виконавця головної ролі відзначили Призом за Найкращу акторську роботу, а сама стрічка отримала Приз екуменічного журі. В Україні картину вперше продемонстрували в межах 29-го фестивалю «Нове німецьке кіно», де покази минули з аншлагами.

 Стрічку позитивно сприйняли кінокритики та глядачі. Рейтинг фільму на платформі Rotten Tomatoes становить 93% з позначкою «Сертифікована свіжість», яка присуджується роботам із найкращими рецензіями (глядацька оцінка — 92%). Рейтинг на Letterboxd — 4,1 із 5, на IMDb — 7,9 із 10.

 Профільне видання Variety назвало стрічку «Найкращим фільмом Віма Вендерса за десятиріччя», Deadline — «Маленьким, але ніжним дивом», а Cineuropa: «Ніжною одою про пошуки щастя».

Тегі: трейлер
Джерело матеріала
loader
loader