На Волині банда рекетирів вибивала 120 тис. грн у пораненого військового
На Волині банда рекетирів вибивала 120 тис. грн у пораненого військового

На Волині банда рекетирів вибивала 120 тис. грн у пораненого військового

На Волині затримали учасників банди, що вибивала з пораненого гранатометника ЗСУ, який повернувся з передової для лікування та реабілітації, неіснуючий борг у понад 120 тис. у гривневому еквіваленті.

Слідчі СБУ з’ясували, що зловмисники тримали в страху місцеве населення – створювали штучні конфлікти, а потім вимагали гроші за їх вирішення.

Рекетири жорстоко побили військового, коли той відмовився платити так звану данину. У чоловіка черепно-мозкова травма та забій шийного відділу хребта.
Вони погрожували потерпілому фізичною розправою у разі подальшого спротиву.

Зараз дивляться

Трьох учасників злочинного угруповання затримали під час отримання частини грошей.

Організатором банди виявився кримінальний авторитет, який відбуває покарання в одній із колоній за пограбування. Він дистанційно керував своїми спільниками на волі, які вже відсиділи терміни за розбій, крадіжки та вимагання.

Усім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 ККУ (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження). За цією статтею їм загрожує до 12 років.

Затримані перебувають під вартою, розслідування триває.

Нещодавно співробітники Служби безпеки України викрили та затримали злочинне угруповання, яке Ватажком цієї банди виявився колишній віцемер і чинний депутат Коростишівської міськради.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Збройні сили України СБУ
Джерело матеріала
loader
loader