Кіт Кавун, який пережив голод у Херсоні, досі не може об'їстися хлібом
Кіт Кавун, який пережив голод у Херсоні, досі не може об'їстися хлібом

Кіт Кавун, який пережив голод у Херсоні, досі не може об'їстися хлібом

Кіт Кавун у Херсоні пережив смерть власника, російські обстріли та тривалу самотність. Він завмирав від страху щоразу, коли хтось підходив чи підіймав руку. Але тепер має люблячу родину, щоправда, для цього йому довелося переїхати з Києва до Кривого Рогу. Історію порятунку Кавуна розповіли зооволонтери благодійної організації UAnimals.

Сім'я для Кавуна знайшлася несподівано, але це виявилась найліпша родина, яку б він міг мати, кажуть волонтери. Та щоб потрапити до нової домівки, слід було переїхати з Києва у Кривий Ріг. Волонтер Петя Петрова вирішила сама транспортувати Кавуна. Вона підготувала для нього спеціальну переноску, бо комфортна схованка дуже важлива для котів у стані сильного стресу.

- Його страх був таким великим, що кіт пробув у будиночку майже всю дорогу, - розповідає Петя. - А в новому домі Кавун спершу лишався в будиночку, тоді сховався за штору та за диван.

Уночі кіт нарешті вийшов. Він з'їв усю їжу та випив усю воду зі своєї миски. Потім знайшов іграшку та почав гратися. Вранці він знову сховався, а сім'я помітила, що Кавун вкрав зі столу хліб і з'їв скільки зміг.

- Коли ми дали йому їжу знову, Кавун почав так само тремтіти та їв дуже швидко. Для нас це було несподівано. Ми ніколи раніше не бачили такої сильної вдячності за їжу - Кавун муркотів і терся мордою об наші руки, - розповіли господарі Кавуна.

Саме тоді він уперше підняв хвіст і поліз на руки. Після цього Кавун перестав ховатися. Він любить гратися іграшками, спати у своїй лежанці, але поки не дуже розуміє для чого дряпка. Коли хтось із родини працює - Кавун спить поряд. Та найбільше за все котові смакує хліб. Кавун дістає навіть загорнутий і їсть стільки зможе поміститися. Тому тепер хліб лежить у спеціальному сховку, аби кіт собі не нашкодив.

Коли Кавун адаптується, то разом із сім'єю поїде до ветеринарної клініки. Попереду - перевірка здоров'я, вакцинація, стерилізація, чіпування.

Волонтери кажуть, що таких обездолених тварин нині дуже багато і кожній вони намагаються допомогти. Лише для цього потрібні гроші. Тож просять про допомогу усіх небайдужих.  Підтримати UAnimals можна за посиланням.

Теги за темою
Тварини
Джерело матеріала
loader
loader