Зосередьтеся на собі: яке свято 27 грудня 2023
Зосередьтеся на собі: яке свято 27 грудня 2023

Зосередьтеся на собі: яке свято 27 грудня 2023

Сьогодні, 27 грудня, професійне свято відзначають співробітники контррозвідки СБУ, у світі згадують про готовність до епідемій, православні віряни вшановують святого Стефана.

Факти ICTV дізналися, які ще свята припадають на цю дату, хто нині святкує іменини, а також які прикмети та заборони повʼязані із цим днем.

Яке сьогодні свято – 27 грудня 2023 року

Згідно з новим церковним календарем, цього дня віряни вшановують пам’ять святого Стефана, що постраждав за віру Христову. Його імʼя перекладається з грецької як корона. Стефан був дияконом Єрусалимської християнської громади. Згідно з Біблією творив чудеса та був дуже переконливим у своїх проповідях. Посперечався з членами синагоги, які звинуватили його в богохульстві. Він своєю чергою закидав їм переслідування пророків, що говорили про гріхи нації, зраду та вбивство Ісуса Христа. За це мученика забили камінням. В переказах йдеться, що перед смертю святому Стефану явився Христос.

Зараз дивляться

Який сьогодні, 27 грудня 2023, день в Україні

В Україні на цю дату припадає День контррозвідки СБУ. Саме цього дня у 1991 році офіційно створили департамент, що робить великий вклад у захист держави на внутрішньому та зовнішньому рівнях. Зокрема, в умовах нових загроз, що виникли під час повномасштабної російської агресії.

У світі відзначають Міжнародний день готовності до епідемій, який ООН заснувала у 2020 році. Це сталося після пандемії коронавірусу, яка негативно вплинула на життя і стабільність на всій планеті. Цього дня організація привертає увагу до проблеми перевантаженості системи охорони здоров’я та руйнування можливості пошуку засобів для існування людей, зокрема в найбідніших та найуразливіших країнах.

Також сьогодні відзначають День вирізання сніжинок. Святкують його, відповідно, виготовляючи сінжинки з паперу.

Хто святкує день ангела 27 грудня

Цього дня слід привітати власників чоловічих імен Олександр, Аркадій, Юхим, Ігнат, Леонід, Микола, Петро та Симон. Також нині святкують день ангела власниці рідкісного та гарного імені Агата.

Що не можна робити 27 грудня 2023 року

Сьогодні не варто вживати алкоголь, не можна відмовляти нужденним. Наші предки нині ще й не працювали. Астрологи характеризують цей день як загалом несприятливий і навіть до перукарні ходити не рекомендують.

Що можна робити сьогодні

У такий не надто прихильний день варто створити навколо себе затишок. Хатніми справами займатися не заборонено. Також треба бути уважними до себе та прислухатися до свого внутрішнього голосу.

У давнину дівчата в цей час ворожили на весілля.

Народні прикмети на 27 грудня 2023

  • Якщо день сонячний та морозний — рік буде врожайним.
  • Іній на деревах віщував, що гарно вродять зернові культури.
  • Сильний снігопад обіцяв великий урожай грибів та ягід восени.
  • Птахи сидять зграйками на верхівках дерев — до тривалих морозів.
  • Ворони гніздяться на снігу — до скорої відлиги.
  • По небу літає багато маленьких пташок – чекайте на сніги.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
loader