Суперники Трампа від Республіканської партії засудили його недопуск до виборів в штаті Мен
Суперники Трампа від Республіканської партії засудили його недопуск до виборів в штаті Мен

Суперники Трампа від Республіканської партії засудили його недопуск до виборів в штаті Мен

Кілька кандидатів-республіканців, які балотуються на виборах президента Сполучених Штатів 2024 року паралельно з 45-м президентом США Дональдом Трампом, засудили рішення штату Мен виключити Трампа зі списку кандидатів на президентські праймеріз 2024 року.

Цьому передувало рішення держсекретаря штату Мен, де слідом за Колорадо не допустили Трампа до голосування на праймеріз 2024 року, використовуючи положення 14-ї поправки щодо причетності до заколоту, що посилює тиск на Верховний суд, який має ухвалити рішення з цього питання.

Адвокати Трампа вже заявили, що намагатимуться оскаржити через суд рішення держсекретаря штату Мен Шенни Беллоуз.

Зараз дивляться

Колишній губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті, який балотується від республіканців у президенти, заявив у п’ятницю в програмі CNN, що рішення штату Мен щодо кандидатури Трампа “робить із нього мученика”.

– Це мають вирішувати виборці Сполучених Штатів, а не суди, – додав Крісті.

Інший кандидат, Рон ДеСантіс, губернатор Флориди, сказав в інтерв’ю Fox News у четвер увечері, що це рішення ризикує відкрити “скриньку Пандори”.

– Ідея про те, що один бюрократ на керівній посаді може просто в односторонньому порядку відсторонити когось від посади – це перевертає з ніг на голову всі уявлення про конституційні процеси, яким країна слідувала понад 200 років, – сказав ДеСантіс.

Представник іншої кандидатки від Республіканської партії, Ніккі Гейлі, підтримав Крісті в листі для Axios.

– Ніккі переможе Трампа чесно і справедливо. Виборці повинні самі вирішувати, хто буде обраний, – сказав представник.

Своєю чергою, радикальний кандидат від республіканців, підприємець Вівек Рамасавамі, який після рішення суду в Колорадо заприсягся відмовитися від участі у виборах в Колорадо, в четвер увечері виступив із заявою, в якій ідеться про те, що рішення штату Мен – це “те, який вигляд має реальна загроза демократії”.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

– Я залишаюся при своїй колишній обіцянці відмовитися від участі в голосуванні в будь-якому штаті, який зрештою виключить Трампа з бюлетенів, – додав Рамасавамі, закликавши Крісті, Гейлі та ДеСантіса вчинити так само.

Рішення штату Мен виключити Трампа зі списку кандидатів на праймеріз 2024 року також викликало двопартійну реакцію з боку законодавців.

Однак деякі з них позитивно оцінили це рішення.

Дональд Трамп підбурював до насильницьких заворушень з метою повалення американської демократії. Звичайно, йому слід назавжди заборонити обіймати посаду президента, – сказав депутат Білл Паскрелл (округ Колумбія, штат Нью-Джерсі).

Теги за темою
США Дональд Трамп
Джерело матеріала
loader