Росія завдала серію ракетних ударів з С-300 по центру Харкова, 22 постраждалих
Росія завдала серію ракетних ударів з С-300 по центру Харкова, 22 постраждалих

Росія завдала серію ракетних ударів з С-300 по центру Харкова, 22 постраждалих

Росія завдала шість ракетних ударів із систем С-300 по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі мешканці міста, понівечено житлові будинки та готель у центрі міста.

Про це повідомили у МВС України.

Спершу про вибухи повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Зараз дивляться

За попередньою інформацією, яка потребує додаткового підтвердження, удар був здійснений балістичним озброєнням Росії. Про загрозу застосування балістики для Харківщини раніше повідомляли у ПС ЗСУ.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив, що удари завдають з території Росії.

– Близько 19:00 окупанти завдали щонайменше 6 ракетних ударів по місту. Зокрема, у центрі влучили у будівлю готелю та житловий будинок, – написав він.

За його даними, росіяни били по цивільній інфраструктурі, завдавши ударів по лікувальній установі, багатоквартирних житлових будинках, магазинах, дитячому садочку та інших громадських місцях. Також постраждав цивільний транспорт.

У поліції Харківської області повідомили, що станом на 23:44 кількість поранених внаслідок ударів по Харкову зросла до 22 людей. За їх даними, у місті пошкоджені 12 багатоквартирних будинків, 13 приватних будинків, лікарні, будівля готелю, дитячий садок, торговельні приміщення, газопровід та автомобілі.

Синєгубов повідомив, що загиблих немає. Серед поранених двоє дітей 14 та 16 років. Також поранень зазнав іноземний громадянин. Переважно всі потерпілі у середньому та легкому стані, одна жінка — у важкому.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Мер міста Терехов повідомив, що внаслідок удару зайнялась пожежа.

– Серйозні руйнування, пожежа. Інформація про постраждалих уточнюється. Є ще руйнування цивільної інфраструктури. Подробиці згодом, – написав він.

Згодом міський голова в ефірі національного телемарафону Єдині новини додав , що внаслідок атаки РФ постраждав іноземний журналіст.

Постраждав іноземний журналіст, він перебуває у лікарні, йому надають меддопомогу, – сказав Терехов.

Він також підтвердив, що один з ударів був завданий по готелі в центрі Харкова.

Терехов зауважив, що всього було п’ять ударів РФ, два з яких по центральній частині міста, а інші три були завдані по Індустріальному району міста.

Дізнатися, де зараз в Україні оголошена тривога, можна на інтерактивній карті повітряних тривог на Фактах ICTV.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 675-й день.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Теги за темою
Харків Вибух
Джерело матеріала
loader
loader