Нетаньягу сказав, скільки триватимуть бойові дії у Газі та зробив попередження Ірану
Нетаньягу сказав, скільки триватимуть бойові дії у Газі та зробив попередження Ірану

Нетаньягу сказав, скільки триватимуть бойові дії у Газі та зробив попередження Ірану

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що воєнна кампанія ЦАХАЛу у секторі Гази триматиме ще багато місяців. За його словами, Ізраїль “бореться на всіх фронтах”.

Про це він заявив під час пресконференції, повідомляє видання The Times of Israel.

Нетаньягу сказав, що для перемоги треба більше часу. Він пообіцяв, що бойові дії триватимуть доти, доки не будуть досягнуті всі цілі, головною з яких є знищення ХАМАСу і повернення заручників додому.

Зараз дивляться

Він заявив, що у підсумку Газа “не буде загрозою для Ізраїлю” і там не залишиться жодних терористичних елементів.

За словами політика, було вбито понад 8 тис. терористів, а військовий потенціал ХАМАСу знищується “крок за кроком”. Він додав, що Ізраїль прагне відновити безпеку вздовж північного кордону на тлі постійних атак Хезболли, щоб жителі, які були евакуйовані звідти, могли повернутися додому.

— Якщо Хезболла розширить бойові дії, вона прийме на себе удари, про які навіть не мріяла. Так само, як і Іран. Ми будемо боротися всіма засобами, поки не відновимо безпеку для жителів півночі, – сказав він.

За його словами, Іран очолює вісь зла і агресію проти Ізраїлю “на різних фронтах” і загрожує всьому вільному світу. Нетаньягу також пообіцяв “зробити все, щоб запобігти отриманню Іраном ядерної зброї”.

25 грудня Нетаньягу під час відвідин зони бойових дій в палестинському прибережному анклаві заявив, що у найближчі дні.

Раніше американська газета The New York Times писала, що Моссад знав про плани ХАМАСу щодо нападу, але не повірив в ці наміри бойовиків, вважаючи їх занадто складним для здійснення.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader