Президентка Словаччини виступила за надання зброї Україні
Президентка Словаччини виступила за надання зброї Україні

Президентка Словаччини виступила за надання зброї Україні

Президентка Словаччини Зузана Чапутова закликала передати Україні зброю для захисту від російської агресії.

У мікроблозі X (Twitter) вона відреагувала на черговий масований російський обстріл України, назвавши його ще одним звірством. Чапутова зазначила, що загарбники випустили по території України рекордну кількість ракет і безпілотних літальних апаратів, щоб тероризувати мирне населення.

"Найкращий спосіб гарантувати, що агресія Москви не продовжиться в наступному році - це надати Україні засоби, необхідні для самозахисту", - додала президентка Словаччини.

Чи передає Словаччина зброю Україні?

Як повідомляв УНІАН, наприкінці вересня на позачергових парламентських виборах в Словаччині перемогла опозиційна партія Smer-SD, яку очолює Роберт Фіцо.

Згодом він сказав, що народ країни має більші проблеми, ніж Україна, тому військова допомога надаватися не буде. Водночас в МЗС Словаччини дали обіцянку дотримуватися приватних контрактів на постачання зброї.

Зузана Чапутова заявляла, що поважає цю позицію, однак вимагає розуміння, що допомога Україні стосується і безпеки їхньої країни.

У листопаді стало відомо, що парламент Словаччини затвердив новий уряд, підтримавши програму, яка передбачає й припинення державної військової допомоги Україні,

Теги за темою
Німеччина
Джерело матеріала
loader
loader