Наслідки ракетного удару по Соломʼянці: розбирати завали записалися 1500 добровольців
Наслідки ракетного удару по Соломʼянці: розбирати завали записалися 1500 добровольців

Наслідки ракетного удару по Соломʼянці: розбирати завали записалися 1500 добровольців

У Соломʼянському районі Києва продовжують розбирати завали зруйнованої житлової багатоповерхівки внаслідок ракетного удару 2 січня. 

Як повідомляє з місця події кореспондентка Фактів ICTV Ольга Чайко мешканців будинку відселили, адже будівля відключена від світла. 

Люди підходять, або побачити, що із їхнім майном і що лишилося від квартири. 

Зараз дивляться

Аби забрати майно, людям доводиться залазити крізь вікна. Адже конструкції частково попадали на землю. А одна машина, фактично врізалась у під’їзд. Усе, що не вціліло, викид із вікна. Тому поліція просить постійно дивитися вгору. 

Олександр жив на першому поверсі. Та вночі його тут не було. Маму врятувало те, що вона спала в іншій кімнаті. Та у хаті знищене майже усе.

– З квартирою все як після м’ясорубки: шматки тюлі прибиті склом, коли ми тільки туди зайшли, все завалено всім. Зараз почнеться сніг – треба забрати усе, що вціліло, – розповів мешканець будинку Олександр.  

На місці працюють усі комунальні служби: Київводоканал, Теплоенерго, працівники ДСНС та поліція. 

Також на місці багато волонтерів із солом’янського району. Напередодні у чат записалося допомагати півтори тисячі людей. Одні змінюють інших. Обіцяють працювати, поки з усім не впораються.

Ракетний удар по Києву

Зранку 2 січня, росіяни запустили по Києву приблизно 15 дронів Shahed. Згодом підняли у повітря щонайменше 15 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Одночасно із заходом ракет на Київ понад 10 літаків Міг-31К запустили по столиці аеробалістичні ракети Х-47М2 Кинджал.

Постраждали 50 людей, двоє киян загинули. Знеструмлені 259 тисяч точок обліку у кількох районах столиці, у деяких районах немає води.

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader