Купаються у крижаному Дніпрі: як кияни святкують Водохреще за новим календарем
Купаються у крижаному Дніпрі: як кияни святкують Водохреще за новим календарем

Купаються у крижаному Дніпрі: як кияни святкують Водохреще за новим календарем

Попри заклики чимало киян зібралися на одній із заток Дніпра на Оболонській набережній, яка вкрилася тонкою кригою.

Зараз у Києві періодично йде сніг, близько -2 градусів морозу, і як передають журналісти в ефірі телемарафону Єдині новини, наразі доволі холодно, але люди досить масово занурюються в воду.

– Здебільшого це дорослі люди – чоловіки, є жінки і навіть діти. Хтось взагалі вперше купається в крижаному Дніпрі, а для когось це вже давня традиція… Люди, які купалися, кажуть, що вони не звертають увагу на календар, їм просто цікаве саме занурення, – розповів кореспондент.

Зараз дивляться

На місці постійно чергують рятувальники та медики, які у разі потреби прийдуть на допомогу.

Наразі якихось надзвичайних ситуацій саме на облаштованих місцях занурення не було.

– Цього року 6 січня вперше святкується Водохреща. Тому організовано 18 постів. Місцеві органи влади про них знають, там чергують рятувальники ДСНС, КП Плесо та КАРС (Київська служба порятунку). Вони дбають про безпеку людей, які купаються. У разі тривоги бажано пройти до укриттів, – розповів головний спеціаліст управління ДСНС у Києві Володимир Сковородка.

У 2024 році православні українці вперше відзначають Водохреще 6 січня через перехід ПЦУ на новий календар. Раніше свято припадало на 19 січня.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Це свято присвячене хрещенню Ісуса Христа у річці Йордан. За традицією у цей день освячують воду в церквах, а також у водоймах. Які існують прикмети та заборони на Водохреще – у матеріалі.

Фото: скрін відео

Теги за темою
Київ
Джерело матеріала
loader
loader