Викинуті у Полтаві кажани проходять реабілітацію у Харкові
Викинуті у Полтаві кажани проходять реабілітацію у Харкові

Викинуті у Полтаві кажани проходять реабілітацію у Харкові

Кажанів з Полтави, викинутих з восьмого поверху будівлі, направили на реабілітацію до Харкова. Про це Суспільне Харків розповіла спеціаліст Українського центру реабілітації рукокрилих Анастасія Вовк.

– Ті, хто не зможе літати після відновлення, залишаться у Харкові, тоді як здорових повернуть до Полтави, – розповіла вона.

Фахівець центру Олена Шуленко розповіла, що у деяких є переломи, у деяких — гематоми, у деяких є переломи щелеп, забиття кінцівок, паралізація через сильні механічні пошкодження

Також вона зазначила, що викинуті з балкона птахи були в сплячці і тому багато хто з них не встиг реагувати.

Реабілітація включає догляд за кажанами, їх годування, переважку і моніторинг ваги. Фахівці підкреслюють, що кажани не становлять небезпеки для людей і відіграють важливу роль у регулюванні чисельності комах у теплу пору року.

  • 15 січня поліція розпочала кримінальне провадження за статтею "Жорстоке поводження з тваринами", що передбачає обмеження волі від 1 до 3 років або позбавлення волі від 2 до 3 років.
  • 12 січня у Полтаві з восьмого поверху викинули 1600 кажанів, 600 із них загинули на місці. Рятувальна операція тривала майже добу.
Викинуті у Полтаві кажани проходять реабілітацію у Харкові - Фото 1

Фото: suspilne.media

Фото: suspilne.media

 

Теги за темою
Харків Тварини
Джерело матеріала
loader
loader