Уряд обмежив площу знищеного житла, за яке виплатять компенсацію
Уряд обмежив площу знищеного житла, за яке виплатять компенсацію

Уряд обмежив площу знищеного житла, за яке виплатять компенсацію

Кабінет міністрів ухвалив зміни до процедури надання компенсації за пошкоджене та знищене війною житло. Максимальну площу житла, компенсацію за яке виплатять через "Відновлення", обмежать. Про це йдеться в урядовій постанові №39.

Компенсацію виплачуватимуть за квартири, загальна площа яких не перевищує 150 кв. м та за будинки садибного типу площею не більше 200 кв.м. При цьому в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна фіксуватиметься площа об'єкта зруйнованого майна, що перевищуватиме максимальні обмеження площі для підрахунку компенсації.

- Надалі площу, за якою не було нараховано компенсацію, буде використано в разі подання заяви на компенсацію коштом репарацій або інших джерел, якщо така компенсація буде передбачена нормативно-правовими актами, - сказано у документі.

  • За даними Мінвідновлення, на 17 січня 2024 року вже 95 українських сімей оформили угоди щодо купівлі житла з використанням житлових сертифікатів, виданих за програмою компенсацій за зруйноване війною житло. У роботі комісій при органах місцевого самоврядування – понад 8 тис. заявок на компенсацію.
  • З грудня почалися виплати на капітальний ремонт пошкодженої житлової нерухомості. За квартири виплачували максимум 350 тис. грн., а для приватного будинку – 500 тис. грн.
  • Програма "єВідновлення", в рамках якої компенсацію до 200 тис. грн на ремонт почали отримувати власники пошкодженого житла, розпочалася у травні 2023 року.
Джерело матеріала
loader
loader