У небі над Миколаєвом зафіксували появу "хибного сонця"
У небі над Миколаєвом зафіксували появу "хибного сонця"

У небі над Миколаєвом зафіксували появу "хибного сонця"

У небі над Миколаєвом зафіксували атмосферне явище під назвою паргелій, що є різновидом гало. Про це повідомили фахівці Миколаївського обласного центру з гідрометеорології.

- Іноді, крім Сонця та Місяця, на небі з'являються їхні хибні прояви. Як правило, паргелій формується в результаті заломлення сонячного світла через кристалики льоду, що утворюються в перисто-шарових хмарах, — йдеться у повідомленні.

Метеорологи зазначили, що "хибне сонце" можна побачити в будь-якій точці світу і в будь-яку пору року, але воно не завжди є виразним. Паргелій стає найпомітнішим, коли сонце перебуває над горизонтом.

Згідно з народними прикметами, поява гало часто вважається передвістю зміни погоди, зазвичай на гірший бік. Після такого явища очікується, що найближчим часом може початися дощ.

  • 5 листопада мешканці багатьох областей України спостерігали дивовижне оптичне явище. Нічне небо раптово набуло червоно-рожевого відтінку.
  • 21 травня над Україною спостерігали "сяйво да Вінчі", яке відбувається раз на десять років. У ході цього астрономічного явища всього 5% видимої поверхні місяця знаходиться під прямими променями сонячного світла, тоді як решта практично не освітлена.
Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader
loader