Закохані прикордонники зустрілися після майже двох років російського полону
Закохані прикордонники зустрілися після майже двох років російського полону

Закохані прикордонники зустрілися після майже двох років російського полону

Вражаючу історію кохання пари прикордонників, розповіли їх колеги. Вони не бачилися майже два роки, оскільки обоє перебували у російському полоні, куди потрапили у Маріуполі. Але вони дочекалися один одного і зараз молоді люди разом, вони планують своє майбутнє, розповіли у Держприкордонслужбі.

Прикордонників Іллю та Аліну війна розлучила в Маріуполі. Дівчину звільнили з полону в жовтні 2022 року і відтоді вона чекала на повернення коханого додому. За цей довгий період від нього не було жодної звістки. Та 3 січня 2024 року пролунав дзвінок і вже за кілька секунд почулося рідне й довгоочікуване «Це я…». Наразі Ілля проходить реабілітацію та нарешті має можливість міцно тримати свою наречену за руку.

- Ми їхали на Ілліча (Маріупольській металургійний комбінат ім. Ілліча. - Ред.) і  хтось крикнув, що всі дівчата, які є, збираються в одному місці. Я їй віддав собак, поцілував. Сказав, що буду мати зв'язок, обов'язково зв'яжуся. І там я востаннє її бачив, - розповідає Ілля.

Зв'язок закоханих обірвався майже на два роки. Ілля нічого не знав про свою кохану, на про батьків, навіть не мав доступу до об'єктивних новин.

- Лише молив Бога, щоб Аліна була жива-здорова. Я дуже багато разів її хоронив, хоча хлопці заспокоювали, казали, що вона сильна, ти не переживай, все буде добре, - каже Ілля.

Хлопець зізнається, що з полону не раз намагався зателефонувати рідним, адже знав усі номери телефонів напам'ять. Врешті вдалося зв'язатися з батьком. Той не одразу його впізнав, а потім не повірив власним вухам. Почалася істерика, крик і плач… Коли емоції дещо вляглися, батько й повідомив, що його Аліна вже рік як вдома і з нетерпінням чекає свого коханого.

  • Українська захисниця Аліна Паніна провела понад 5 місяців у російському полоні. Зараз 25-річна дівчина  шукає своїх спанієлів Соню та Джессі, яких росіяни викрали.
  • 3 січня, відбувся найбільший за час повномасштабного вторгнення обмін військовополоненими - звільнено 230 українців та українок. Серед них - сім захисників острова Зміїний та п'ятеро луганських прикордонників. 
Теги за темою
Держприкордонслужба обмін полоненими
Джерело матеріала
loader
loader