У Вашингтоні вважають, що війна в Україні триватиме від 2 до 5 років, - CNN
У Вашингтоні вважають, що війна в Україні триватиме від 2 до 5 років, - CNN

У Вашингтоні вважають, що війна в Україні триватиме від 2 до 5 років, - CNN

Незалежно від майбутніх подій у політиці США, експерти американських та західних розвідувальних служб переконані, що конфлікт між Росією та Україною триватиме значний час.

Як повідомляє CNN у статті "Приходить похмуре усвідомлення стану конфлікту в Україні", більшість оцінок припускають, що військові дії продовжаться щонайменше два року, що перевищує термін першого президентства Байдену.

Деякі чиновники у США та на Заході у неофіційних розмовах висловлюють думку, що конфлікт може затягтися на п'ять років.

«Окрім термінової необхідності допомоги, багато хто з ким я розмовляв, висловлюють думку про необхідність забезпечити максимальний обсяг допомоги до січня 2025 року», - зазначив один з американських чиновників.

Він наголосив на важливості не лише отримання фінансових коштів, а й їх розподілу до виборів, оскільки кошти, не використані до 2024 фінансового року, можуть бути заморожені при поверненні Трампа до влади.

«Нам нема чим платити», - заявив один з американських військових, які перебувають у Європі. Він уточнив, що хоча адміністрація змогла знайти тимчасові рішення, ресурси швидко вичерпуються.

У короткостроковій перспективі американські розвідувальні служби не бачать, що урізання фінансування з боку США вплине на ситуацію в Україні.

Росія, прагнучи перегрупування, дає Україні час, як зазначають експерти. Однак у довгостроковій перспективі відсутність американської підтримки може дати Москві можливість прискорити свої зусилля, збільшуючи постачання озброєнь та спираючись на допомогу Ірану та Північній Кореї.

Американські чиновники також висловлюють побоювання, що скорочення підтримки США вплине на інших союзників, надіславши сигнал про відсутність політичної волі до довгострокової співпраці.

Ще одна тривога пов'язана з тим, що Європа, вже виснаживши свої запаси зброї та боєприпасів, може наслідувати приклад США і скоротити допомогу.

Нагадаємо, Андрусів спрогнозував, скільки Україна протримається без допомоги Заходу.

Також Конгрес США схвалив законопроект про тимчасове фінансування, щоб уникнути шатдауну.

Рекомендуємо відео:

Теги за темою
Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader