РФ захопила Крохмальне на Харківщині, ЗСУ відійшли на більш підготовлені позиції – Фітьо
РФ захопила Крохмальне на Харківщині, ЗСУ відійшли на більш підготовлені позиції – Фітьо

РФ захопила Крохмальне на Харківщині, ЗСУ відійшли на більш підготовлені позиції – Фітьо

Село Крохмальне на Куп’янському напрямку наразі перебуває під контролем РФ, українські військові відійшли на більш підготовлені рубежі.

Про це розповів речник командування Сухопутних військ Володимир Фітьо в етері телемарафону Єдині новини.

За словами Фітьо, до повномасштабного вторгнення РФ у Крохмальному проживали 45 людей.

Зараз дивляться

– Тобто було десь пʼять будинків, і ці будинки зруйнувала армія РФ. Тому ці кількасот метрів, які росіяни захопили, не мають жодного значення. Наші захисники відійшли на більш підготовлені рубежі, де їхні життя у безпеці, – сказав він.

Речник командування Сухопутних військ зазначив, що загроз для сусідніх підрозділів це не становить. На його думку, захоплення населеного пункту – тимчасове явище.

– Лінія фронту щоденно зміщується, ми просто не повідомляємо про захоплення чи відбиття 100 метрів, нам це не потрібно. А для російських пропагандистів треба будь-яку перемогу приносити як Піррову, щоб показати, чому лише протягом січня вони втратили 7055 вояків на фронті у смузі відповідальності стратегічного угрупування Хортиця, – додав Фітьо.

Крохмальне окуповане уже вдруге. У 2022 році його звільнили під час Слобожанського контрнаступу.

Раніше речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун повідомив, що у Донецькій області російські окупанти намагаються штурмувати Авдіївку та Новомихайлівку на Мар’їнському напрямку, атакуючи майже без використання військової техніки.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Харківська область
Джерело матеріала
loader